Stijgende bouwkosten….

Hoe houd je dit onder controle?

Naast het schreeuwende tekort aan technisch vakpersoneel voor de bouw, heeft het tekort aan beschikbare materialen een enorm effect op de bouwkosten. Maar hoe houd je nu grip op deze stijgende kosten en hoe kun je hierin bijsturen?

Inzicht in kosten

Een veelbesproken onderwerp zijn de kostenveranderingen tijdens een bouwproject. De stijgende kosten van lonen en materialen kunnen leiden tot onverwachte kostenstijgingen. Gevolg hiervan is dat de begrote kosten afwijken van de gerealiseerde kosten. De marges van bouwbedrijven komen hierdoor onder druk te staan. Hierdoor wordt het steeds belangrijker om inzicht in de kosten van bouwprojecten krijgen, zodat je hier sneller op kunt anticiperen.

Predictive Cost Control Tool

Binnen elk bouwbedrijf is er een schat aan informatie aanwezig over de bouwprojecten. De vraag is alleen hoe je deze data ontsluit en hoe je uit deze hoeveelheid data de juiste conclusies en inzichten krijgt. Met de Predictive Cost Control Tool kun je “on the fly” de prestaties van de verschillende projecten monitoren en voorspellen, zodat je gericht en tijdig bij kunt sturen. De tool zorgt ook voor een uniforme werkwijze en uniforme data architectuur binnen uw organisatie.

Je hebt als CFO, CEO of projectleider direct inzicht in de kosten vs budget, maar ook in grootte en doorlooptijd. Hierdoor kun je snel sturen op de kosten van toekomstige projecten.

Meer controle over de kosten van je projecten?

Voorspellen bouwkosten

Wil je meer weten over de Predictive Cost Control Tool om inzicht te krijgen in de kosten van jullie bouwprojecten?
Wij gaan graag het gesprek met jullie aan om te onderzoeken of we samen voordeel uit jouw data kunnen halen!

Start nu met het verbeteren van inzicht in jouw projecten en vul je gegevens in.