Werken bij IntoData? Dat is stap voor stap je professionele IT-dromen waarmaken. Joren Michiels studeerde af als bachelor informatiemanagement en security. Hij ging deze zomer op vakantie naar Berlijn en maakte een droomstart in IT met een bootcamp in Lissabon. Is er een beter begin van je loopbaan denkbaar dan een all-in werkvakantie?

Tijdens zijn studies nam Joren al contact op met Grasshoppers Academy, een bedrijf binnen iAdvise Groep. Hij is enorm geïnteresseerd in data integratie en data-analyse, en liep daarom stage bij het bedrijf intoData en besloot daarna om bij hen aan de slag te gaan als data engineer.

Aan het werk in Portugal             

De droomstart in IT van Joren start op zondag 9 september. Samen met vijf andere IT-starters en twee coaches van de Grasshoppers Academy vliegt hij naar Lissabon. Bij aankomst in Portugal rijden ze van het vliegveld naar een villa met zwembad en tennisbaan. Die ligt op een heuvel met uitzicht over Lissabon. “Het spectaculairste tijdens de autorit is de Ponte 25 de Abril, een twee kilometer lange hangbrug”, vertelt Joren.

Vaardigheden aanscherpen

De ochtenden van de werkvakantie zijn gereserveerd voor trainingen in soft en hard skills. De starters worden hiervoor in twee groepen verdeeld: data wizards en developer ninjas.  Joren: “De training van soft skills die mij het meeste aanspreekt, is die over presenteren. Want presentatievaardigheden gebruik je niet alleen bij klanten, ook binnen je eigen bedrijf en bij iAdvise Groep komt het uitstekend van pas.” Data wizard Joren krijgt ook interessante trainingen rond bepaalde hard skills, onder meer over databases. Joren: “Hoe orden ik mijn database? Welke data zet ik in welke tabel? Hoe bevraag je de data? Alle elementen uit de training gebruiken we aansluitend bij ons project rond een ‘medical messaging service’ waar we elke middag aan verder bouwen. Voor mij is dit een droomstart in IT.”

Een concreet project

Een patiënt, die een vraag heeft voor een dokter, kan op verschillende manieren contact opnemen. Hij kan bij de dokter langsgaan, maar hij kan ook bellen of een e-mail sturen. Voor de arts is het echter gemakkelijker als hij één kanaal heeft waarop alle vragen binnenkomen. Een medical messaging service biedt daar een oplossing voor. Het gaat om een online chat kanaal dat patiënten toelaat om rechtstreeks vragen te stellen aan de dokter. Het systeem bestaat uit een website voor de dokter en een app voor de patiënten.

“Voor het project ben ik verantwoordelijk voor het relatiediagram. Ik richt de database in en breng de data en de connecties in kaart. Daarbij is het belangrijk om alle noodzakelijke data samen te brengen, zoals voor- en familienaam van de patiënt, adres, etc. Daarnaast moeten de berichten die de patiënten en de dokter versturen uiteraard ook in de database terechtkomen. Iedere starter had een eigen taak en verantwoordelijkheid in het project. Het is heel belangrijk om samen te werken en te communiceren met elkaar, want onze taken zijn onderling van elkaar afhankelijk. De ontwikkelaars van de app vragen mij bijvoorbeeld hoe ze een account van een patiënt in de database kunnen terugzetten.”

Ontspannen in Lissabon                                                                                                                                         

Aan ontspanning is er geen gebrek. Zo bezoeken we op woensdag de stad Lissabon. Joren: “We smullen daar heerlijk traditioneel Portugees roomgebak: pasteis de nata. Daarna bezoeken we het Oceanarium van Lissabon, het grootste indoor-aquarium van Europa met tal van roggen, reuzenmanta’s, haaien, pinguïns, otters, riviervissen en tropische vissen. Als afsluiting van de dag bezoeken we een food market waar we verschillende lokale specialiteiten kunnen proeven. Een diner aan het strand, feestje nadien, het kan allemaal. Want naast samen werken, genieten we ook volop. Een van de kernwaarden van iAdvise Groep trouwens.

Droomstart in IT

De werkvakantie in Portugal is echt een gigantische ervaring. Het is een vorm van teambuilding die leidt tot een toffe samenwerking en hechte vriendschap.”

Wil jij ook een droomstart van je IT-carrière? Contacteer Frederik Vallaeys om te kijken welke mogelijkheden er voor jou zijn!