Wat we doen

Wat we doen

Correcte en actionable data,
altijd en overal

We zorgen dat je de juiste informatie in de gepaste vorm altijd vindt waar je ze nodig hebt. Dat doen we door connecties te leggen tussen je verschillende databronnen. Zo kan je klantentevredenheid verhogen, probleemloos fuseren, gericht verkopen en meer. Wat de aanleiding ook is, IntoData helpt tijdens de verschillende fases van zowel grote als kleine vraagstukken over het inzetbaar maken van je data.

Data Strategie

Samen denken we na over hoe jij je data het best kan inzetten om je organisatie te optimaliseren. Wil je nog meer processen automatiseren? Is het belangrijk om intern vlotter te kunnen samenwerken? Wil je sneller kunnen innoveren? Data kan op verschillende manieren meerwaarde bieden. We bespreken wat in jouw situatie het belangrijkst is.

Dan kijken we kritisch naar welke data je hebt, waar de quick-wins en uitdagingen zitten, waar jij in de komende jaren naartoe wil, en hoe jouw gegevens aan jouw doelen kunnen bijdragen. Dat gieten we in een data-strategie die jouw organisatie ondersteunt voor de komende jaren.

Lees hier hoe je data-driven stappen kan zetten.
Overtuigd? Dan pakken wij graag samen met jou de teugels in handen. Ontdek in deze blog hoe wij concreet die eerste stap met jou zetten!

Data Architectuur

We zorgen voor een blauwdruk voor de nodige datastromen zodat jouw data op de meest efficiënte manier door je organisatie vloeit. Lokaal bewaard, hybride of volledig in de cloud, we nemen de inventaris van wat je al hebt en wat je nodig hebt om jouw ideale situatie te bereiken.

Met die zaken in de hand, tekenen we de beste opzet van jouw infrastructuur uit op maat van je organisatie. Daarbij zorgen we voor een zo flexibel mogelijke plaatje dat jarenlang kan dienen.

Data Engineering

IntoData integreert je datastromen. We bouwen data-pijplijnen om connecties te leggen tussen de verschillende bronnen en zorgen voor de nodige mapping, zodat jouw verschillende systemen met elkaar kunnen praten en elkaar begrijpen. Eens jij weet wat je met je gegevens wilt doen en hoe je ze wilt opzetten, kunnen wij alle nodige zaken volledig implementeren.

Daarbij houden we twee zaken extra in het oog: datakwaliteit en data governance. We schonen de data op, we verrijken ze en we halen de dubbels eruit. We maken afspraken over standaarden en gebruik van data, zodat deze passen in jouw visie en strategie. Voor ons is datakwaliteit geen eenmalige taak, maar iets dat we voortdurend in de gaten houden en garanderen tijdens al ons werk. Zo zorgen we dat jij steeds op jouw data kan vertrouwen in alles wat je doet.

Data Optimalisatie

Wij garanderen dat jouw gegevens altijd optimaal vloeien en ingezet worden. Eens jouw data-motor op volle toeren draait, gaan we met jou op zoek naar nieuwe use cases of punten van verbetering. Het doel: het potentieel van jouw gegevens maximaal inzetten.

Daarvoor sturen we indien nodig de strategie en de architectuur bij en implementeren we alle noodzakelijke wijzigingen. Ook hier altijd met kwaliteit en goed beheer van je informatie voorop.

Wij helpen bedrijven die

Het overzicht van hun databronnen terug willen krijgen

Willen groeien door data strategisch in te zetten voor bijvoorbeeld cross-selling

Hun processen willen optimaliseren met data om onder meer klantentevredenheid te verhogen

Concurrentievoordeel uit hun gegevens willen halen door onder meer gerichter te verkopen

Zich willen laten inspireren om meer uit hun data te halen

Talend-partner bij uitstek.

Met Talend bieden we onze klanten een allesomvattend platform voor betrouwbare toegang tot data. Voor al die kritieke beslissingen die je liefst baseert op feiten. IntoData is al jaren Talend Gold Partner en hebben onze experten het Talend Cloud Accreditation Expert Level gehaald.

Met je data
aan de slag

Met onze diensten en expertise kunnen we jouw bedrijf in zowat alle aspecten vooruithelpen. Op deze domeinen kan onze aanpak extra nuttig zijn: finance, marketing en sales, productie en operations.

Klaar om je bedrijf te boosten met data die je al hebt?
Neem contact op met onze experten.

Snel van start

Address Fixer

Een huisnummer dat ineens een busnummer wordt, spelfouten, onbegrijpelijke afkortingen bij heel wat bedrijven zijn correcte adresgegevens een uitdaging. Behalve als ze onze Address Fixer gebruiken.

In vier stappen naar juiste adressen

Wil jij graag een vlottere logistiek en extra klantentevredenheid? Dan is je database met adressen op orde zetten via onze Address Fixer aangewezen. Jouw data gaan we eerst in een uniform formaat zetten. Dan splitsen we die vervolgens uit in aparte velden. Als derde gebruiken we onder andere machine learning om ze te matchen met onze database en finaal vullen we onvolledige adressen aan. En dat eenmalig of continue met onze real-time API.

Data Quality Accelerator

Check de kwaliteit van je klantendata en kies voor een efficiëntere organisatie. Goede gegevens in je systemen bieden een grote meerwaarde voor je werking. Zeker wanneer ze correct, eenvoudig terug te vinden en ontdubbeld zijn. Is dat in orde, dan maak je je marketing gerichter, krijgt je verkoop een boost, verloopt je logistiek vlotter en meer.

Hoe zit het met jouw data-kwaliteit?

Om je op weg te zetten, geven we je met een eerste gratis scan van onze Data Quality Accelerator inzicht in de huidige staat van je gegevens. Is er nog opschoon-werk aan de winkel of kan je eigenlijk meteen van slag? Wij laten het je weten. Vervolgens kan je onze DQA inzitten om die kwaliteit te blijven garanderen.

Cloud Accelerator

Ga in snel tempo naar de cloud met onze Accelerator en haal meer uit je gegevens. Data flexibel inzetten om elk aspect van je bedrijf te boosten, kan enkel als je een architectuur hebt die daarop is voorzien. In veel gevallen is de cloud daarom de aangewezen plek om je gegevens onder te brengen.

Naar de cloud in vier stappen

Met onze Cloud Accelerator helpen we je om die transitie in te zetten of te versnellen om jouw concurrentieel voordeel te vergroten. Je krijgt van ons naast de migratie ook tools, training en ondersteuning. Tijdens de Accelerator doorlopen we volgende stappen:

  1. Workshop rond welke clouddiensten jij nodig hebt.
  2. We tekenen samen de architectuur uit.
  3. Onze gecertificeerde experten migreren jouw data naar een nieuwe plek.
  4. Achteraf blijven we je ondersteunen op technisch vlak, ook met opleidingen.