Healthcare startup Watcherr trekt
met duidelijke gegevens naar investeringsgesprekken

Project

Opzet van drie dashboards van A tot Z

Return

Betere verkoopgesprekken en optimalisaties in de werking voor Watcherr en zijn klanten

Looptijd van project

Drie maanden

Investerings- en verkoopgesprekken voeren, je dienstverlening optimaliseren en uitbreiden, het is dagelijkse kost voor heel wat startups. Ook zo voor Watcherr dat gezondheidsmonitoringsystemen op basis van AI maakt voor ziekenhuizen, rusthuizen, psychiatrische instellingen, revalidatiecentra en ook voor thuis. Hun producten genereren heel wat gegevens waarmee Watcherr aan de slag wil. Om alle gegevensbronnen te combineren, te analyseren en helder weer te geven, deden ze beroep op IntoData.

Stugge verkoopgesprekken

Niks overtuigt toekomstige klanten en investeerders meer als duidelijke grafieken en informatie over je producten en dienstverlening. Dat wisten ze ook bij Watcherr. De data hadden ze, maar ze zochten nog naar een manier om de opslag en visualisatie ervan te verbeteren. “De manier waarop we data inzetten wilden we veranderen”, vertelt chief product officer Maarten Peeters. “We wilden onze gesprekken met prospecten vlotter laten verlopen. Concrete cijfers en inzichten uit onze gegevens over onze impact leken daarvoor aangewezen. Ook om onze eigen werking te optimaliseren, leek het nuttig. Waar moeten we bijvoorbeeld op letten en waar steken we best meer tijd in? Op zo’n vragen bleven we soms het antwoord schuldig.”

"Een potentiële klant – een organisatie met 18 rusthuizen – gaf te kennen dat de dashboards van IntoData voor hem een overtuigende factor waren. Stugge verkoopgesprekken zijn nu verleden tijd."

Maarten Peeters, Chief Product Officer bij Watcherr

Duidelijke visuals

“IntoData hielp ons om alle informatie die we hadden in drie dashboards gieten, van de eerste byte tot de finale grafiek”, gaat Peeters verder. “Ze schoonden onze gegevens op, verrijkten ze met extra informatie en zorgden voor heldere visuals. Daarmee konden wij dan aan de slag om er inzichten uit te halen voor onszelf, maar ook voor klanten en prospecten.”

De technologie achter de dashboards van Watcherr is gekozen voor een startup: kostenefficiënt, schaalbaar en sterk in compatibiliteit. “Deze setup geeft ons een solide basis om op verder te bouwen”, aldus Peeters. “Bovendien is de kost beperkt om deze service te onderhouden, wat ons toelaat om een groter budget vrij te maken voor innovatie en klantenservice.”

De meerwaarde verhelderd

Van het nut van de verschillende grafieken in de dashboards moet men Watcherr niet meer overtuigen, vertelt de Maarten Peeters: “We hebben onze visuals en cijfers al verschillende keren kunnen bovenhalen in verkoops- en investeringsgesprekken. Dan merken we dat het helpt om ons verhaal concreet te maken. Het toont heel duidelijk onze meerwaarde. Een potentiële klant – een organisatie met 18 rusthuizen – gaf te kennen dat onze dashboards voor hem een overtuigende factor waren. Stugge verkoopgesprekken zijn nu verleden tijd.”

Optimalisaties voor klant én leverancier

De inzichten uit de dashboards helpen niet alleen de verkopers vooruit. Ook klanten en de supportdesk van Watcherr doen er hun voordeel mee. Zo optimaliseerde Watcherr het update-schema van hun toepassingen en hardware. Dat is essentieel omdat zorgpersoneel vertrouwt op de alarmen uit Watcherr om mogelijke levensbedreigende situaties te signaleren. De toepassing mag dus niet aan het updaten zijn op cruciale momenten. Peeters: “In het dashboard zagen we snel op welke momenten onze producten intensief gebruikt werden en wanneer de luwte viel. Dus pasten we ons onderhoud en feature releases aan. Die vallen nu samen met kalme periodes. Gecombineerd met duidelijke en tijdige communicatie, vermijden we dat er alarmen gemist worden door downtime.”

De opgeschoonde data deelden ze ook al met een klant die er lessen uit haalde. “De alarmgegevens werden door een van onze klanten opgevraagd om het baden in het rusthuis te verbeteren. Sommige bewoners waren wat ongeduldig en lieten meerdere keren een alarm afgaan om te vragen wanneer ze gewassen gingen worden. Dat zet druk op het personeel, want zij moeten keer op keer gaan kijken of er iets ernstig aan de hand is. Met onze data konden ze die mensen identificeren en hen in het begin van de planning zetten. Het gevolg: minder alarmen, tevreden bewoners en minder gestrest personeel.”

"In een vorige job werkte ik al samen met IntoData en daar hield ik een positief gevoel aan over. Die goede indruk werd ook deze keer bevestigd. Ze zijn betrokken en zorgen zelf voor de opvolging van het traject."

Maarten Peeters, Chief Product Officer bij Watcherr

Flexibiliteit en betrokkenheid

Voor Peeters was IntoData geen onbekende: “In een vorige job werkten we al samen en daar hield ik een positief gevoel aan over. Die goede indruk werd ook deze keer bevestigd. Ze zijn betrokken en zorgen zelf voor de opvolging van het traject. Bovendien waren ze zeer responsief als ik vragen had. Ik kon hen via gelijk welk kanaal bereiken, van e-mail en telefoon tot Slack. Dat we er bij wijze van spreken zomaar kunnen binnenspringen, vonden we ook heel belangrijk.”

Het probleemoplossend denken van IntoData breidde zich ook uit naar het budget van een startup. “Als beginnend bedrijf – zeker in de IT – gaat het grootste deel van je financiële slagkracht naar R&D. Dat begreep IntoData en dus stelden ze voor – in alle transparantie – om ons project door twee van hun topstagiaires te laten uitvoeren. Uiteraard met begeleiding van een senior. Dat werd een win-win: zij konden hun jonge talent een mooie kans geven om zich te ontwikkelen en voor ons hing er een kleiner prijskaartje aan. Ik zie weinig andere bedrijven zo tegemoet komen aan onze situatie”, weet Maarten Peeters te vertellen.

Meer visualisaties in de toekomst

Watcherr blijft nieuwe gegevens genereren. Die zullen gevisualiseerd moeten worden om er nog meer inzichten uit te halen. Peeters: “Sowieso ondersteunt IntoData ons nog in het onderhoud van de huidige setup. Er liggen een aantal projecten op de plank en vermoedelijk zullen we daarvoor weer beroep doen op IntoData. De samenwerking voor dit project sluiten we alleszins af met een goed gevoel en honger naar meer.”

Lessons learned

Documentatie

“Initieel besteedden we te weinig aandacht aan onze eigen documentatie zodat we ook zelf aan de slag konden zonder hulp”, aldus Peeters. “Bij vertrek van een collega ging zo ook een deel van de kennis verloren. Mijn tip is dus om voldoende interne kennisoverdracht te voorzien en te zorgen dat het ergens genoteerd is voor de toekomst.”